Routes

Vanaf Uitgeest kan worden gestart voor de afstanden van 65, 100 en 125 km.

Kennemer Classic routes 2018

De routes laten u kennismaken liefst 2 Unesco wereld erfgoederen. Deels een stuk van de Stelling van Amsterdam en afhankelijk van de afstand grotendeels of geheel met de Beemster droogmakerij, en daarnaast nog eens met nationaal landschap Laag Holland. En afgezien van al dit moois ook nog eens een piekfijn uitgezette fietsroute, waardoor u lekker sportief van al dat fraais genieten kan.

De routebeschrijvingen en GPX-tracks zijn een week voor de tocht op deze pagina te downloaden. Deze worden niet aan de start verstrekt.


Route oriëntatie
De basis voor de routes van de Kennemer Classic is ooit begonnen bij Laag Holland en later uitgebouwd met Werelderfgoed gebieden en voor de langere afstanden pakken we een stukje uniek West Friesland mee

Alle afstanden komen samen op 1 controle/rustpost, zo kan iedereen zijn eigen ervaring uitwisselen met die van de andere afstanden.

 

Globale route:
De start in Uitgeest is bij het fort aan den Ham. Een prachtig onderhouden fort met zeer actieve vrijwilligers die de deelnemers graag alles over de geschiedenis vertellen. Via pontje Akersloot (neem dus een euro contant mee) gaat de route naar Schermerhorn waar de 65 km zich afsplitst van de 100 en 125.  De afstand van 65 km gaat via Avenhorn naar de rust in Oudendijk, waar ze zich samenvoegt met de 100 en 125 die via de prachtig meanderende  kanalen en dijkjes al op het noordelijkste punt van de route via Hoogwoud en daarna door West Friesland over Wognum geweest zijn. Na de welverdiende rust splitsen de 65 en 100 zich af van de 125 die nog een sportieve uitdaging tegemoet gaan via Laag Holland en de Beemster Droogmakerij.

Bij de Rijp voegt de 125 zich weer samen met de 100 en 65  die op hun beurt de andere kant van de Beemster Droogmakerij ervaren hebben.
Langs het Alkmaardermeer voert de route iedereen weer terug om nog even met zijn allen te genieten van het kleine natuurgebiedje het Guisveld. Dan nog een kilometer of 10 voordat er weer genoten kan worden van de finish  in Uitgeest bij het Fort aan den Ham.