Goede Doel

Fietsen is fantastisch, maar niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Zeker niet voor mensen met hersenletsel!
Fietsen stimuleert de hersenen, voorkomt een isolement en geeft hen een groot deel van hun vrijheid en onafhankelijkheid terug. Dit kan vaak alleen met kostbare aangepaste fietsen.
De Raisin Hope Foundation Nederland bouwt daarom aan een netwerk van aangepaste fietsen in Nederland, waarvan mensen met hersenletsel gratis gebruik kunnen maken.
Van het inschrijfgeld van iedere deelnemer aan Rondje Stelling komt twee euro ten goede aan de Raisin Hope Foundation Nederland. Maar je kunt meer doen! Bij de inschrijving kun je een extra donatie doen, of zelf een sponsoractie opzetten en de opbrengst bij de start van Rondje Stelling aanbieden. Dit kan eenvoudig met de Bidon Challenge van de RHF.

Kennemer Classic is een fietstocht van de organisatie Stichting Fortza Velo die voorheen ook al hun Rondje Stelling ten bate van St. Raising Hope heeft georganiseerd.

De opbrengst van enkele duizenden euros bij de diverse Rondjes Stelling  hebben goed bijgedragen aan de verdere realisatie van een landelijk fietsnetwerk met aangepaste fietsen voor mensen met een hersenletsel. Fietsen die dan weer door deze mensen gratis geleend kunnen worden om lekker een stuk te gaan fietsen op de duofiets, tandem of driewielfiets. Allemaal bijzonder prijzige fietsen die op deze wijze toch beschikbaar komen voor mensen die niet zelf een dergelijke fiets kunnen aanschaffen.
Het zou fantastisch zijn als de Kennemer Classic daar nu ook aan gaat bijdragen en met uw hulp en donaties gaat dat lukken!

DE BIDON CHALLENGE
Met de Bidon Challenge van de Raisin Hope Foundation Nederland maak je van Rondje Stelling eenvoudig een sponsortocht. Zo help je mee om mensen met hersenletsel ook weer sportief te laten bewegen met aangepaste fietsen in het RHF Fietsnetwerk.

Een sponsoractie opzetten kan eenvoudig in vier stappen:

  1. Bedenk een actie! Beklim een beroemde col, fiets naar een verre bestemming, organiseer een mini-event, collecteer, bak taarten of schrijf je in voor een van de afstanden van Rondje Stelling. Niets is te gek! Alles mag. Inspiratie nodig? Kijk dan op de actie-ideeën-pagina van de Bidon Challenge.
  2. Maak een actiepagina aan! Dit kan gemakkelijk met de Geef-module van de Raisin Hope Foundation Nederland. Zo kunnen jouw familie, vrienden, kennissen, collega’s en relaties gemakkelijk doneren via iDeal! Maak hier een actiepagina aan.
  3. Download de Bidon Challenge Barometer! Print deze uit en hang deze op in het clubhuis, bij je vaste koffiestop of thuis op de koelkast en houd je opbrengst zelf bij! Download hier de barometer.
  4. Fiets op zondag 3 juni de Kennemer Classic en op 2 september het Rondje Stelling! Download de Bidon Challenge-cheque, stop deze in een bidon en lever hem op 2 september in bij de speciale actietafel op locatie Wheelerplanet in Spaarndam. Vanaf Uitgeest is Wheelerplanet alleen op de 170 km een rustpunt. Starters voor de 60 en 120 km vanaf Uitgeest kunnen hun opbrengst inleveren aan de inschrijftafel. Download hier de Bidon Challenge-cheque.
    Fiets je nu uitsluitend de Kennemer Classic, dan mag uiteraard de Bidon Challenge-cheque ook op 3 juni bij de inschrijftafel ingeleverd worden in Uitgeest.