Het Goede Doel

Fietsen is fantastisch, maar niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Zeker niet voor mensen met hersenletsel!
Fietsen stimuleert de hersenen, voorkomt een isolement en geeft hen een groot deel van hun vrijheid en onafhankelijkheid terug. Dit kan vaak alleen met kostbare aangepaste fietsen.
De Raisin Hope Foundation Nederland bouwt daarom aan een netwerk van aangepaste fietsen in Nederland, waarvan mensen met hersenletsel gratis gebruik kunnen maken.
Van het inschrijfgeld van iedere deelnemer aan de Kennemer Classic komt twee euro ten goede aan de Raisin Hope Foundation Nederland. Maar je kunt meer doen! Bij de inschrijving kun je een extra donatie doen, of zelf een sponsoractie opzetten en de opbrengst bij de start van de Kennemer Classic aanbieden. Of via de voorinschrijvingpagina een extra product bestellen in de vorm van een donatie.

Kennemer Classic is een fietstocht van de organisatie Stichting Fortza Velo die voorheen ook al hun Rondje Stelling ten bate van St. Raising Hope heeft georganiseerd.

De opbrengst van enkele duizenden euro’s bij de diverse Rondjes Stelling  hebben goed bijgedragen aan de verdere realisatie van een landelijk fietsnetwerk met aangepaste fietsen voor mensen met een hersenletsel. Fietsen die dan weer door deze mensen gratis geleend kunnen worden om lekker een stuk te gaan fietsen op de duofiets, tandem of driewielfiets. Allemaal bijzonder prijzige fietsen die op deze wijze toch beschikbaar komen voor mensen die niet zelf een dergelijke fiets kunnen aanschaffen.
Het zou fantastisch zijn als de Kennemer Classic daar nu ook aan gaat bijdragen en met uw hulp en donaties gaat dat lukken.