Over de historie van de Kennemer Classic

Ooit ging de Kennemer Classic door het leven met de naam Kennemer Toer en was als fietstocht organisatie het vlaggenschip van de Kennemer Toer Club. Het is geëvolueerd in een volledig uitgepijlde fietstocht die, naast een sportieve uitdaging, ten doel heeft en had om fietsers het geweldige Noord Hollandse cultuurlandschap te laten beleven.

Dat is breder dan een stukje door, een voor vele verrassend, mooi landschap te fietsen want onderweg voert de route door en langs cultuurlandschap Laag Holland en het Unesco werelderfgoed van de Beemster droogmakerijen met de majestueuze boerderijen. Architectuur en natuur gaan hand in hand bij deze kennismaking.

Na de opheffing van de Kennemer Toer club hebben de organisatoren van de Kennemer Classic onderdak gevonden bij Stichting Fortza Velo om deze uniek fietstocht nog te kunnen aanbieden.

Het is en was bereikbaar voor de fietsers die genoeg hebben aan 65 kilometer (ook de e-bikes halen dat tegenwoordig) en degenen die een fijne tocht van 100 willen fietsen. Ben je toe aan een sportieve uitdaging van 125 kilometer…ook die hebben we in de aanbieding.